ATZUR Centre de Ioga i Salut
ATZUR Centre de Ioga i Salut

Prevenció dels refredats: Jala Neti

Així com ja és habitual l'ús del raspall de dents, el nas és l'únic orifici que no netegem i que més embrutem perquè per ell passen cada dia 16.000 litres d'aire deixant gran quantitat de partícules, bacteris, etc. El Hatha Ioga conté una sèrie de tècniques de purificació (kriyas), de neteja corporal, per a ajudar el cos a eliminar les toxines.

  La respiració nasal és la principal forma de captar l'energia vital (prana). Des del punt de vista del ioga és essencial que les fosses nasals es mantinguen ben netes perquè la funció respiratòria i la captació energètica es realitzen adequadament.          

 La millor manera de netejar el nas, és realitzar de forma regular la dutxa nasal que en ioga és el NETI o Jala NETI. S'utilitza una mena de tetera anomenada Lota. Es recomana per a totes les persones i, especialment, per als esportistes (potencia l'oxigenació), al·lèrgics, per als que pateixen sequedat de fosses nasals, congestió, sinusitis, rinitis, afonia, mal de cap, ...

La dutxa nasal neteja a fons la mucosa del nas d'una forma molt més completa que l'acció de mocar-se. La seua pràctica és senzilla. La lota s'omple amb aigua tèbia en què s'haurà dissolt prèviament una culleradeta de sal marina. A continuació s'inclina el cap cap a un costat i s'introdueix la punta de la lota / tetera en l'orifici superior del nas i es va abocant a poc a poc. Es tracta que el líquid entre per la banda superior del nas i isca per l'inferior. Es fa això amb la meitat del líquid de la lota i es canvia de costat. Es deixa que l'aigua fluïsca per un orifici nasal i isca per l'altre, repetint l'operació a l'altra banda.

No s'ha d'agafar aire mentre s'estiga absorbint l'aigua i cal assecar el nas després d'haver conclòs l'expulsió de l'aigua. 

  

ATZUR Centre de Ioga i Salut

C/ Mossén Blanch 22

46680 ALGEMESÍ (València)

 

 

 

  HORARI INFORMACIÓ

              

                 DIMARTS

 

         18:00h a 19:30h  

 

         Vine al Centre. Parlem!!

         atzuralia@gmail.com

           

 

 

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio
© Atzur. Centre de Ioga i Salut