ATZUR Centre de Ioga i Salut
ATZUR Centre de Ioga i Salut

Mantres, el poder del so

 

Cada so és posseïdor de la seua pròpia harmonia, que s’allibera amb la meditació amb mantres. Repetir un mantra és sintonitzar amb la freqüència interior. La paraula  mantra prové del sànscrit man, que significa ‘ment’, i tra, que té el sentit de protecció.  Els mantres són breus paraules o frases en llenguatge sànscrit que posseeixen un gran poder vibratori, silencien els pensaments que dominen la  ment i  fan que es puga experimentar tot el teu potencial i arribes a la teua verdadera naturalesa. Quan es canten s’interioritzen els sentits  i tranquil·litzen la ment.

Quan acabeu, quedeu-vos assegunts, en la ressonància d’eixe silenci, per a permetre així que la quietud tinga un efecte de frescor en la vostra ment i en les vostres emocions.

           L’origen dels mantres es remunta almenys a la tradició vèdica. El Rig Veda es pot considerar com el primer text en el qual hi ha mantres escrits . El mantra més senzill i profund és l’Om, és el primer so, el més elemental, el que crea i inclou tot el conjunt de sons, el que representa l’Esperit Infinit Universal.

Cada mantra produeix una experiència diferent de vibració que es correspon amb el seu significat. Així tenim

OM SHANTI, es refereix a la pau suprema de l’Esperit Universal, crea una vibració de profunda pau.

HARI OM, es refereix a l’esperit que elimina els obstàcles que impedeixen el despertar.

OM NAMAHA SIVAYA, Significa «en el nom de Shiva». És un dels molts mantres que invoquen noms de divinitats.

OM MANI PADME HUM, significa la joia del lotus que resideix dins. La joia simbolitza la claredat de la saviesa, mentre que el lotus és un símbol de puresa i de compassió, és a dir que eixe mantra reuneix saviesa i compassió.

Així com el lotus pot viure en aigües pantanoses sense que per això s’embrute, la saviesa pot existir en un món impur sense arribar a contaminar-se.

 

 

 

ATZUR Centre de Ioga i Salut

C/ Mossén Blanch 22

46680 ALGEMESÍ (València)

 

 

 

  HORARI INFORMACIÓ

              

                 DIMARTS

 

         18:00h a 19:30h  

 

         Vine al Centre. Parlem!!

         atzuralia@gmail.com

           

 

 

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio
© Atzur. Centre de Ioga i Salut